≡ Menu

Tinggalkan Dunia Fesyen Untuk Mengejar Saham Akhirat. Subhanallah


MALAM kelmarin, telah berlangsungnya pementasan Kesuma Jiwa di Istana Budaya oleh pereka fesyen terkenal, Datuk Rizalman Ibrahim. Dalam pementasan tersebut, beberapa artis tersohor tanah air turut terlibat menjayakan pementasan fesyen itu.

Namun, sebelum pementasan Kesuma Jiwa melabuhkan tirai, Datuk Rizalman telah membuat satu pengumuman yang nyata mengejutkan banyak pihak.
Umum bersara dari dunia fesyen

Dia yang ingin bersara daripada dunia rekaan fesyen untuk selamanya dilihat tidak dapat menahan sebak ketika menyatakan hasrat tersebut.
Serah legasi jenama kepada pembantu

BACA:  10 Kebaikan Minyak Zaitun Yang Dibuktikan Sains! Patut lah Tercatat Dalam Quran!

Memetik daripada Astro Awani, Rizalman akan menyerahkan empayar jenama Rizalman kepada pembantunya yang setia mendampinginya selama 15 tahun, Faizul Surani.


“Bila-bila masa Allah boleh tarik nyawa kita”

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Menurut Rizalman lagi, tindakan yang diambil adalah disebabkan rasa bimbang tidak bersedia untuk mengadap Yang Maha Esa apabila tiba masanya kelak. Dia mahu memperbanyakkan amalan selagi kudrat masih mampu bagi persediaan menghadapi kematian.

Tambahnya, pemergian beberapa sahabat dalam industri seni mebuatkan hatinya dijentik keinsafan sehingga berfikir bahawa pada bila-bila masa sahaja Allah akan menyentap nyawanya.

“Kematian beberapa teman membuatkan saya terkesan dan terfikir bahawa Allah boleh saja mengambil nyawa kita pada bila-bila masa.

BACA:  Kalau Taknak Suami Cari Lain, Isteri Kena Pandai Jaga 10 Perkara Ni.

“Saya takut tidak bersedia apabila dijemput oleh Allah. Saya mahu pergi dalam keadaan bersedia.”
Macam hilang kata-kata

Oleh sebab itu, ruangan Instagramnya telah dihujani dengan pelbagai komen daripada warganet yang rata-rata berasa terkejut dengan keputusan ikon fesyen negara.

Walau bagaimanapun, mereka berasa kagum dengan keperibadian Rizalman yang melepaskan apa yang diperoleh sekarang demi mengejar alam akhirat yang kekal abadi.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel