≡ Menu

Serangan Layang Layang Dari Palestin, Israel Beri Amaran Perang


23 Jun, 2018 pada 11:11 pagi
Menteri Kehakiman Israel telah memberi amaran bahawa kerajaan mungkin melancarkan perang lain melawan Jalur Gaza kerana Palestin terus lakukan “serangan layang-layang” atas ladang Israel, kata Quds Press pada hari Jumaat. Ayelet Shaked juga menuduh Hamas memburukkan keadaan di wilayah yang dikepung.

Sebagai tindak balas terhadap serangan pembunuh Israel terhadap penunjuk perasaan yang aman yang mengambil bahagian dalam protes Agung Mac Kembali sejak 30 Mac, rakyat Palestin telah mengambil layang-layang terbang dengan koktail Molotov yang dilampirkan. Shaked berkata bahawa Israel, yang membangunkan sistem anti-peluru kubah besi, mampu membangunkan sistem baru untuk meredakan layang-layang Palestin. Dia mendakwa bahawa kanak-kanak Palestin yang terbangkan layang-layang adalah “pengganas” yang terlibat dalam “keganasan”.

BACA:  PETUA: Makanlah Kacang Ini Sebagai Snek Untuk Turunkan Bacaan Tekanan Darah. Insya'Allah Berkesan

Menteri itu mengulangi kenyataan serupa yang dibuat oleh Menteri Keselamatan Awam Israel, Gilad Erdan, yang dilaporkan oleh Haaretz pada hari Khamis mengatakan bahawa Israel mungkin “dipaksa” untuk melancarkan “operasi tentera berskala besar” di Semenanjung Gaza. “Saya tidak mahu melancarkan operasi, tetapi ada peluang yang baik bahawa kami tidak mempunyai pilihan lain tetapi untuk masuk supaya kami boleh membuat pencegahan yang tahan lama,” katanya kepada Radio Tentera Israel.

Erdan menambah bahawa mereka yang melancarkan layang-layang pembakaran dari Gaza harus ditembak, tanpa mengira usia mereka. “Umur tidak penting,” katanya menegaskan, “mereka adalah pengganas dan bahaya yang mereka buat mesti dihalang.”

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Palestin di Semenanjung Gaza terus menunjukkan bahawa protes mereka adalah sah di bawah undang-undang antarabangsa. Untuk memanggil mereka pengganas, mereka menegaskan, bukan hanya tidak tepat, tetapi juga percubaan oleh Israel dan penyokong mereka untuk menipu dunia tentang sifat konflik di Palestin yang diduduki.

BACA:  "Eh Kena Qadha Solat Ke Tak?" Ini Jawapan Bagi Dilema Wanita Yang Baru Habis Haid!

 

Sumber: MEMO

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel