≡ Menu

Sememangnya Trend Covid-19 Menurun Di Malaysia, Tetapi Jika Kita Leka, Ia Masih Boleh Meningkat Lagi


KES baharu bagi jangkitan koronavirus baharu (Covid-19) boleh meningkat dalam tempoh dua minggu akan datang selepas aktiviti pengesanan giat dijalankan, terutama ke atas rakyat Malaysia yang baru pulang dari luar negara.

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata, ia termasuk pengesanan di lokaliti yang terbabit di bawah Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD).

BACA:  Apakah Hukum Solat Sunat Taubat Secara Berjemaah? Boleh Ke?

Katanya, selaras dengan tren penurunan kes jangkitan Covid-19, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengingatkan seluruh rakyat Malaysia untuk tidak mengambil mudah serta merasa selesa dengan keberkesanan pengekangan jangkitan Covid-19 yang dicapai setakat ini.

“Perjuangan kita masih berbaki dan pastinya masih belum tamat.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

“Teruskan usaha membantu Kerajaan dalam memastikan rantaian jangkitan Covid-19 ini dapat diputuskan,” katanya pada sidang media harian Covid-19 di Putrajaya, hari ini.

BACA:  Gagal Mencari Tempat Berlindung, Pelarian Rohingya Kini Berada Di...

Beliau berkata, penurunan jumlah kes harian yang dapat dilihat sejak kebelakangan ini adalah hasil daripada tindakan proaktif dan agresif dalam mengesan kes yang dijalankan, terutama dalam tempoh dua minggu yang lalu.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel