≡ Menu

Sebenarnya, Tanda-Tanda Serangan Jantung Terserlah Pada Mata Anda!


Serangan jantung adalah salah satu yang paling mengancam nyawa yang boleh menjejaskan sesiapa sahaja. Ia datang begitu tiba-tiba bahawa ramai sudah mati daripadanya. Kira-kira 610,000 orang di Amerika Syarikat mati setiap tahun akibat serangan jantung. Nisbah diterjemahkan ke dalam 1 dalam setiap 4 kematian.

Semasa serangan jantung, arteri koronari individu akan disekat, menyebabkan otot jantung menjadi kebuluran oksigen dan darah. Apabila ini berlaku, semakin cepat bagi seseorang untuk membawa pesakit ke hospital, memberinya peluang yang lebih baik untuk terus hidup. Inilah sebabnya mengapa anda perlu mengetahui tanda-tanda serangan jantung yang akan berlaku. Anda mungkin terkejut bahawa anda dapat mencari tanda tepat di mata anda.

Tanda Pada Mata Anda

Perlu diingatkan bahawa salah satu keadaan utama sebelum permulaan serangan jantung adalah tekanan darah yang konsisten. Apabila seseorang menderita tekanan darah tinggi, jantung mengalami tekanan seperti itu. Ini kemudian meningkatkan risiko serangan jantung.

BACA:  Khutbah Jumaat di Mekah dan Madinah Tidak Ada Sepatah Pun Mengecam Tindakan US - Israel

Tanda di mata anda yang memberitahu anda bahawa anda berisiko serangan jantung.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Jadi bagaimana hubungan ini dengan mata? Seorang penolong profesor Oftalmologi dan Sains Visual, Dimitra Skonda, M.D. PhD., Dari University of Chicago Medicine, berkata bahawa “Ransum antara saiz arteri retina kepada urat sepatutnya adalah kira-kira dua hingga tiga.”

Apabila anda melihat bahawa arteri lebih kecil daripada urat, atau yang kedua dilebar dan lebih besar, ia menandakan tekanan darah tinggi. Pembuluh darah retina juga boleh menjadi lebih keras dan lebih keras, seperti Dr. William White, seorang optometris. White juga menjelaskan bahawa jika keadaan semakin teruk, saluran darah dapat mula bocor. Terdapat juga beberapa pendarahan. Isu mata ini boleh membawa pelbagai masalah dengan penglihatan.

BACA:  Musim Hujan Dah Ni, Ini 5 Bahaya Menjemur Pakaian Di Dalam Rumah. No 1 Paling Bahaya

Apabila ada tanda-tanda yang jelas, ketahui bahawa mereka sudah dianggap sebagai faktor risiko kardiovaskular. Ini akan memberitahu anda bahawa anda berisiko serangan jantung.

Cara untuk Mencegah Serangan Jantung

Salah satu cara yang dapat mengurangkan risiko anda untuk mencegah serangan jantung ialah menurunkan tekanan darah. Anda boleh melakukan ini dengan memastikan anda mengikuti diet yang sihat. Cuba mengurangkan pengambilan alkohol dan mengekalkan berat badan yang sihat.

Elakkan makanan yang tinggi lemak jenuh. Pergi untuk daging tanpa lemak, buah-buahan, dan sayur-sayuran. Memilih makanan kaya serat. Sebaik sahaja anda melakukan semua ini, anda akan dapat menurunkan tekanan darah anda dan mengurangkan risiko serangan jantung.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel