≡ Menu

PM Israel mengucapkan terima kasih kepada duta besar AS ke PBB untuk veto


AS sekali lagi menggunakan veto untuk melindungi Israel di PBB

Perdana Menteri Israel Benjamin Netanyahu pada hari Isnin mengucapkan terima kasih kepada duta AS ke PBB untuk veto resolusi yang mengecam keputusan Presiden Donald Trump mengenai Jerusalem.

Netanyahu mengeluarkan video di akaun Twitternya di mana beliau mengucapkan terima kasih kepada Haley atas veto AS resolusi Majlis Keselamatan dan kata-kata sokongannya.

BACA:  Khasiat Amalkan Wirid 2 Ayat Terakhir Dari Surah At-Taubah! Mari Amalkan

“Terima kasih, Duta Besar Haley. Pada [perayaan Yahudi] Hanukkah, anda bercakap seperti Maccabi, “katanya, menyamakannya dengan ahli masyarakat Yahudi yang dipercayai telah memberontak terhadap orang Rom.

“Anda menyalakan lilin kebenaran. Anda menghilangkan kegelapan. Satu mengalahkan ramai. Kebenaran mengalahkan kebohongan. Terima kasih, Presiden Trump. Terima kasih, Nikki Haley.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

AS meluluskan resolusi Majlis Keselamatan PBB yang menolak penubuhan kemudahan diplomatik di bandar Jerusalem yang dipertandingkan, memecah dengan seluruh dewan.

Langkah itu berlaku kurang dari dua minggu selepas Washington berpindah untuk mengenali kota suci itu sebagai ibu negara Israel dan memulakan proses untuk memindahkan kedutaannya dari Tel Aviv – kota di mana semua negara lain menempatkan kemudahan diplomatik utama mereka.

BACA:  Kebaikan Merendam Kaki Di Dalam Air Garam! Subhanallah, Kaki Berbau Pun Boleh Hilang Baunya

Empat belas anggota dewan mengundi memihak kepada resolusi yang ditaja oleh Mesir yang akan menuntut kursus Trump terbalik pada keputusan itu. Amerika Syarikat adalah satu-satunya undian yang berbeza.

Sumber: middleeastmonitor.com

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel