≡ Menu

Petua Menghentikan Anak-Anak Menangis Di Tengah Malam


 

Bayi menangis tengah malam tanpa tahu apa sebabnya sangat sukar difahami lagi-lagi untuk ibu bapa baru yang masih tiada pengalaman.

Bukan itu sahaja, tidur malam pun akan terganggu sehingga ibu bapa pula yang rasa risau dan stres menghadapi situasi ini. Dah bagi susu, tukar lampin, sapu minyak angin pun tetap sama keadaannya.

Periksa suhu anak normal tapi apa lagi perlu buat? Mungkin ada sesuatu yang menjadi penyebab tetapi ibu bapa kurang arif mengenainya.

Ada cara yang boleh dilakukan sendiri di rumah seperti dikongsikan oleh Ustaz Mujahidin Al Banjari dari Pusat Perubatan Islam Al Mujahidin

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Ramai bertanya saya balik macam mana cara mudah ayat untuk penawar bayi nangis malam. Bayi kembung perut, susah tidur malam, kerap mimpi tidak elok, kerap gelisah tanpa sebab, kerap sakit kepala…Boleh amalkan cara di bawah.

BACA:  Siti Aafiyah - DOA, Penyataan Sebuah Syukur

Cara ini jika di amalkan juga dapat mengelakkan gangguan makhluk halus.

Ambil air suam segelas kemudian ambil secubit garam letakkan di dalam air suam tersebut

Baca Al Fatihah 1x.

Selawat Syifa 3x

Al ikhlas 3x
Kemudian baca “Laa Haula Walaa Quwwata illa Billaah”

Selesai baca di atas lalu minum air tersebut.

– Baik amalkan minum air tersebut sebelum nak tidur…Jika bayi demam berbalik-balik dan nangis malam, selesai baca di atas sapukan air suam tersebut di seluruh badan, terutama sapu di muka bayi dan belakang bayi, izin Allah inshaaAllah bayi anda akan berhenti tangisannya, jika demam izin Allah akan kebah demamnya.

– Manakala jika kita ada gangguan dalam badan, jika selesai minum air tersebut, jika gangguan ada dalam badan, kita akan sendawa selepas minum, kita akan rasa loya nak muntah, perut kembung tak selesa, tengkuk belakang belikat rasa lenguh dan berat.

– Jika di amalkan berterusan setiap hari buat dengan yakin, inshaaAllah izin Allah gangguan di dalam badan kita akan sembuh. Jika tak sembuh cari la perawat Islam berhampiran anda inshaaAllah mereka akan membantu anda.

– Ibu yang sedang hamil elok amalkan juga minum setiap kali sebelum tidur.

Moga cara mudah ini bermanfaat untuk kalian semua ishaaAllah Aamiin…

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel