≡ Menu

Penjajah, Pengganas dan Pembunuh Kanak – Kanak Sebenar Adalah Israel


PRESIDEN Turki, Recep Tayyip Erdogan, yang meningkatkan kecaman terhadap tindakan Amerika mengiktiraf Baitulmaqdis sebagai ibu negara Israel, menggelar negara Zionis itu sebagai ‘negara penjajah yang menggunakan keganasan terhadap penduduk Palestin’.

Erdogan yang keras menentang tindakan Presiden Donald Trump itu memanggil perhimpuan negara Islam di Istanbul pada 13 Disember ini.

BACA:  Khasiat Ubi Kayu Yang Mengejutkan Ramai Orang Yang Berdiet!

“Israel ialah negara penjajah. Kini ia menggunakan keganasan, mengebom rakyat Palestin termasuk kanak-kanak,” katanya dalam ucapannya di Istanbul, hari ini.

Sehingga kini, empat pendudulk Palestin terbunuh dengan dua ditembak tentera Israel ketika menyertai bantahan di Khan Yunis, Gaza, Jumaat lalu, dan dua pejuang Hamas dalam bedilan jet pejuang Zionis di Gaza, semalam.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Menurut Erdogan, bagi umat Islam. Baitulmaqdis ialah ‘epal pada mata’ dan ‘garisan merah’.

“Kerana anda (Trump, Amerika khasnya) kuat tidak memberi anda hak seperti itu! Pemimpin negara besar mempunyai misi keamanan, bukan mencetuskan konflik,” katanya.

Erdogan meneruskan peranannya dalam usaha penyelesaian diplomatik krisis itu dengan menelefon Presiden Perancis Emmanuel Macron dan Presiden Lubnan Michel Aoun.

Sumber: Harian Metro

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel