≡ Menu

Nak Kurus? Cubalah Makan Kacang Ini! Ini Pesan Coach Tau


Bercakap bab diet selalunya kita orang perempuan paling ambil peduli, maklumlah berat badan ini mudah sangat ‘dipam-pam’. Selain itu, tidak s4lah juga jika dikatakan perkara yang paling memberi motivasi untuk kaum ibu ini kekal berdiet, lain tak bukan sebab hendak kurus agar nampak cantik. Betul tak?

Jadi apa cara anda untuk berdiet? Pastinya pelbagai tip dan amalan telah dilakukan untuk mendapatkan berat badan ideal yang diimpikan.

Dan di sini ada satu fakta menarik ingin dikongsikan, di mana tahukah anda, menurut Syai Aizat yang juga popular dan dikenali sebagai coach untuk program menurunkan berat badan secara online, mengatakan kacang kuda boleh bantu untuk kurus.

Jadi tunggu apa lagi, jom ketahui lanjut apa keistimewaan kacang kuda ini dalam diet dan turut dikongsikan resipinya sekali. Memang terbaik.

Jom semak.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

KACANG KUDA BANTU UNTUK KURUS

Wow!!!! berita baik buat si penggemar kacang kuda ni.

Antara manfaat Kacang kuda adalah:

1. Membantu Mengawal Paras Gula dalam D4rah.

Kacang kuda, seperti kacang-kacang yang lain merupakan satu bentuk karbohidrat kompleks yang tubuh badan dapat hadam secara perlahan-lahan dan digunakan untuk tenaga.

2. Meningkatkan Rasa Kenyang dan Membantu Mengurangkan Berat Badan.

Kacang kuda sangat kaya dan tinggi dengan protein dan serat yang membantu menjadikan anda rasa kenyang dan mengelakkan anda daripada mengamalkan pemanakan snek yang tidak sihat. Ianya turut membantu untuk mengawal paras gula dalam d4rah kita sekaligus mengekalkan tenaga kita.

3. Membantu Proses Pencernaan disebabkan Kandungan Serat yang Tinggi.

Kacang kuda merupakan salah satu daripada 20 makanan yang boleh disenaraikan sebagai tinggi kandungan seratnya.. Hakikatnya, kurang daripada 5 % daripada warga malaysia mendapatkan diet yang disarankan setiap hari.

Serat berfungsi memberikan proses pencernaan yang sihat dengan cara membuang dengan segera makanan melalui laluan pencernaan serta membantu mengurangkan simptom sembelit.

 

4. Memberikan Vitamin dan Mineral yang diperlukan.

Khasiat kacang kuda juga mampu meningkatkan paras zat besi, zink, folat, phosphorus dan Vitamin B.

Semua itu sangat penting bagi golongan vegetarian yang sudah pasti akan kekurangan nutrien-nutiren ini disebabkan oleh tidak mahu mengambil produk daripada haiwan.

BACA:  Hutang Dengan Bank, Amalan Dan Roh Tergantung. Baca Lebih Lanjut

5. Sumber Utama Protein Berasaskan Tumbuhan

Protein adalah makro nutrien yang penting dalam memainkan peranan yang penting dalam hampir setiap fungsi dalam badan, daripada organ-organ penting, otot-otot, tisu-tisu dan tahap hormon juga.

Mengambil protein yang cukup secara sihat membantu anda melambatkan proses penuaan.

Saya share cara nak rebus kacang rebus. Mana tahu ada yang tak tahu caranya.

BAHANNYA:

Kacang kuda-dibasuh dan direndam hingga kembang

Sedikit garam

Air secukupnya untuk merebus

CARA-CARANYA:

1. Basuh kacang kuda,tuang air secukupnya.

2. Masak guna api sederhana. Apabila mendidih kecilkan api dan renehkan,sekiranya semasa merebus airnya kurang,sila tambah lagi.

3. Masukkan sedikit garam dan tunggu sehingga empuk.

Kacang rebus cara di atas lulus utk bantu anda kurus tau bukannya yang dah disalut sambal yer.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel