≡ Menu

Mengapa Yahudi Berebut Untuk Dapatkan Masjid Al-Aqsa?


Saban hari kita mendengar dan menonton kisah yang berlaku di Masjid Al-Aqsa, Baitul Maqdis (Jerusalem). Masjid Al-Aqsa kini telah banyak berlaku kerosakan hasil daripada kekejaman dan pencerobohan pengganas Israel ini

Adakah kita terfikir bagaimana kehidupan oleh umat Islam di Palestin? Tidak bukan? Kita langsung tidak sedar penderitaan rakyat Palestin sekian lama dengan mempertahankan Masjidil Al-Aqsa.

Namun, adakah kita tahu sebab musabab Yahudi ingin meruntuhkan Masjid Al-Aqsa ini? Untuk apa umat islam di Palestin mempertahankan Masjid Al-Aqsa sehingga mereka terkorban di tangan rejim Yahudi?

Sedarkah kita, bahawasanya Masjidil Al-Aqsa adalah kiblat pertama umat Islam? Jika robohnya masjid ini, apakah yang akan terjadi?

Sekilas mengenai agenda besar rejim Zionis merobohkan Masjid Al-Aqsa?

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

1) Israel berani melakukan penindasan dan keganasan ini kerana mendapat perlindungan Amerika Syarikat (AS). AS mengaku melindungi hak asasi manusia dan kebebasan beragama di seluruh dunia.

BACA:  Doktor Pakar Mata Ini Dedah 3 Tips Semulajadi Mudah & Murah Pulihkan Rabun

2) Tiada negara Islam yang berani tampil untuk leraikan keganasan ini. Benar, rata-ratanya mampu mengecam tindakan dan hanya memberi amaran kepada Israel. Sebagai contoh, Arab Saudi dan Negara besar teruatama negara Teluk.

3) Rejim Yahudi ini melarang umat Islam daripada melakukan Ibadat dan menghalau daripada memasuki Masjid Al-Aqsa.

4) Membahagikan Masjid Al-Aqsa kepada dua bahagian iaitu, sebahagian untuk pengikut agama Islam dan satu bahagian lagi kepada Yahudi.

5) Langkah Israel untuk merobohkan masjid Al-Aqsa semata-mata untuk membina semula Haikal Sulaiman III atau kuil Sulaiman.

6) Terdapat rahsia di bawah Masjid Al-Aqsa.

7) Terdapat buku-buku dan kitab-kitab berkaitan ilmu sihir ditanam di bawah masjid tersebut di mana Nabi Sulaiman AS mengarahkan supaya buku-buku tersedut dikuburkan.

Bagaimana umat Islam sedunia ingin menyelamatkan Masjidil Al-Aqsa jika umat Islam dan negara Islam sendiri berperang sesama sendiri?

BACA:  Tatacara Amalan Surah Al-Fil Untuk Merawat Kanser. Insya'Allah

Diriwayatkan oleh Muslim dari Abdullah bin Umar, bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: “Kamu akan memerangi orang-orang Yahudi. Kamu akan memerangi mereka habis-habisan sehingga batu tempat mereka bersembunyi pun akan berkata: “Wahai orang muslim, di sini ada orang Yahudi, bunuhlah dia”

Penceritaan dan sejarah mengenai rahsia tapak Masjidil Al-Aqsa sangat panjang jika diceritakan satu persatu. Namun, apa yang perlu kita ingat seperti yang terdapat dalam Al-Quran bahawa salah satu tanda akhir zaman sebelum kedatangan Dajjal, adalah runtuhannya Masjidil Al-Aqsa. Keruntuhan Masjid Al-Aqsa petanda awal Kiamat. Wallaualam. – CARI Infonet

Sumber info : Metro Harian dan johneox.wordpress.com

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel