≡ Menu

Makanan Jenis Ini Boleh Memudahkan Anda Untuk Mengurangkan Berat Badan Dengan Segera.


Mengamalkan diet yang sihat, ditambah pula dengan banyak latihan, adalah cara terbaik untuk mencapai matlamat penurunan berat badan. Makanan seperti itu harus termasuk makanan yang tinggi dalam protein. Ini menimbulkan persoalan tentang berapa banyak kumpulan makanan ini yang perlu anda makan?

Makanan Kaya Dengan Protein

Makanan yang tinggi dalam protein termasuk ikan, daging tanpa lemak, dan tenusu. Makan lebih banyak makanan yang tidak diproses seperti biji-bijian, kekacang, sayur-sayuran, dan buah-buahan juga boleh membantu banyak.

Menurut Harry Smith, seorang ahli pemakanan di Snap Fitness, mereka yang bercita-cita untuk menurunkan berat badan harus memastikan mereka menggunakan sekurang-kurangnya satu hidangan protein ukuran tinja dan dua tanaman dengan setiap hidangan. Dengan memakan lebih banyak makanan protein tinggi, garis pinggang dapat mengecut lebih cepat.

Smith juga menasihatkan supaya wanita ramping perlu memastikan mereka mempunyai banyak telur, daging, tenusu, kacang, dan ikan di dalam peti sejuk dan almari mereka. Menggabungkan makanan protein tinggi dengan diet karbohidrat yang rendah juga boleh melakukan keajaiban bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan lebih cepat.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Makan Dalam Kesederhanaan

BACA:  "TERIMA KASIH KERANA MASIH BERSAMA PALESTIN". Rakyat Palestin Rai Keputusan PBB menafikan Trump berkaitan Status Baitulmaqdis

Beliau juga mendedahkan bahawa tidak ada keperluan untuk memotong kumpulan makanan tertentu ketika cuba menurunkan berat badan. Ini bermakna anda masih boleh makan makanan kegemaran anda semasa cuba menurunkan berat badan. Perkara penting, menurut Smith, adakah anda makan banyak makanan ini secara sederhana. Sekiranya anda telah makan sebelas ais krim pada masa lalu, mungkin anda hanya boleh mengambil seperempat daripada jumlah itu. Perkara yang sama berlaku untuk makanan yang dianggap sebagai penggemukan.

Malah, dalam pendapat Smith, tidak ada makanan penggemukan apabila diambil secara sederhana. Anda masih boleh mengambil dan meminum makanan dan minuman kegemaran anda, walaupun dalam jumlah yang kecil, semasa cuba menurunkan berat badan.

BACA:  Ruginya! Ramai Yang Tak Suka Mandi Air Sejuk Walaupun Banyak Manfaat Kesihatannya!

Anda juga harus memastikan bahawa anda makan banyak makanan protein tinggi berbanding dengan jenis makanan lain. Ia juga sangat penting bahawa anda tinggal dalam defisit kalori dengan memastikan anda makan kurang daripada tubuh anda boleh membakar.

Smith juga mengingatkan para slimmers untuk memperhatikan kandungan kalori makanan yang anda makan kerana sesetengah jenis makanan mengandungi kalori yang sangat besar dalam satu hal. Sesetengah biskut, merawat manis, dan kek boleh mengandungi lebih daripada 500 kalori, yang boleh menyebabkan anda mempunyai lebihan kalori dan bukannya defisit.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel