≡ Menu

Kenapa Buah Oren Diletakkan Dalam Jaring Berwarna Merah


Pasti anda biasa lihat buah oren dijual dalam beg jaring jala ikan berwarna merah … bukannya hijau, biru, ungu dan sebagainya. Terfikir kenapa agaknya begitu? Atau anda tidak ambil pusing?

Kalau musykil, ini jawapannya…

Kenapa Beg Jaring Merah?

Ternyata taktik licik yang digunakan kedai runcit, pasaraya sebenarnya mahu membuat buah oren kelihatan lebih oren dan cantik berkilat.

BACA:  Jangan Abaikan Wirid Ini Selepas Subuh Dan Maghrib!

Warna merah terhadap kulit buah oren mencipta ilusi yang membuat ia kelihatan lebih oren, menggalakkan pembeli membelinya. Penanam buah sitrus dan pasaraya bahkan melakukan sesuatu yang serupa terhadap lemon, yang biasanya dijual dalam beg kuning atau hijau untuk menjadikannya kelihatan lebih kuning. (Jika lemon berada di dalam beg jaring merah, ia sebenarnya akan kelihatan oren!).

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Lebih Banyak Taktik Licik Yang Dibuat Pasaraya

Sememangnya pasaraya mempunyai strategi untuk menggalakkan kita membeli lebih banyak barangan atau membuat sebilangan benda kelihatan lebih menarik sehingga menarik kita membelinya, contoh pada buah oren. Bukan itu sahaja, taktik mereka untuk mempunyai sudut bakeri di depan yang mendorong kita untuk masuk ke dalam atau bahagian susu yang terletak di peruk di bahagian belakang serta banyak lagi. Oleh itu pastikan bawa senarai barangan runcit yang diperlukan agar kamu tidak terpengaruh!..

BACA:  Kebanyakan Siksa Kubur Itu Disebabkan oleh Air Kencing… Ramai Tak Tahu.. Astagfirullah.

Tricky-kan mereka!

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel