โ‰ก Menu

KEKE CHALLENGE. APA PANDANGAN ISLAM? MEMALUKAN.


Siapa tidak kenal PU Azman atau nama sebenar beliau Azman Syah Alias. Beliau merupakan Juara Pencetus Ummah (PU) musim ke-2. Sebelum ini tular di media sosial tentang cara dia menjawab pertanyaan soalan kepada dia. Ada yang kata dia ini tidak menghormati soalan orang dan menjawab cara biadap. Ini respond PU Azman.

Ini Jawapan Beliau:

Tadi aku terkesan bila aku nampak depan mata budak perempuan marah ngomel ngomel dengan bapak dia sebab bapak dia tak record betul betul masa dia tengah joget nak buat keke challenge ntanh pebende ntah. . Aku cuma nak cakap ingat dalam Al Quran ada Surah An Nisa , Surah yang Allah Swt buat khusus untuk memuliakan dan menghormati wanita . Nak menari berjoget lentik macam mana pun buat dalam rumah depan orang yang halal.. . Pesanan dan khidmat masyarakat ini dibawakan oleh aku abang bebel. Adeh lepas satu satu budaya pamer maksiat ni wujud . Aku hanya mampu menegur sahaja . Kalau marah tak suka maknanya korang tengah makan cili . Babai Everybody โœŒ๐ŸปAku tegur bukan sebab aku ni budak skema baik soleh ya malaikat , tapi aku tak nak masyarakat buat benda pelik pelik yang tak ada manfaat.. . Nabi sabda : โ€˜Tinggalkan benda yang tidak bermanfaatโ€™ . So korang sharelah nasihat aku kat FB sebab FB aku kena block lagi ni . #Jangan #Jadi #Pembaris

UMAT ISLAM AKAN MENGIKUT JEJAK LANGKAH YAHUDI DAN NASRANI

BACA:  Israel Bantu Myanmar Membunuh Muslim Rohingya

ุนูŽู†ู’ ุฃูŽุจููŠู’ ุณูŽุนููŠู’ุฏู ุงู„ุฎูุฏู’ุฑููŠู ุฑูŽุถููŠูŽ ุงู„ู„ู‡ู ุนูŽู†ู’ู‡ู ู‚ูŽุงู„ูŽ:ู‚ูŽุงู„ูŽ ุฑูŽุณููˆู„ู ุงู„ู„ู‡ู ุตูŽู„ูŽู‘ู‰ ุงู„ู„ู‡ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ู‡ู ูˆูŽุณูŽู„ูŽู‘ู…ูŽ: ู„ูŽุชูŽุชูŽู‘ุจูุนูู†ูŽู‘ ุณูู†ูŽู†ูŽ ุงู„ูŽู‘ุฐููŠู’ู†ูŽ ู…ูู†ู’ ู‚ูŽุจู’ู„ููƒูู…ู’ ุดูุจู’ุฑู‹ุง ุจูุดูุจู’ุฑููˆูŽุฐูุฑูŽุงุนู‹ุง ุจูุฐูุฑูŽุงุนู ุญูŽุชูŽู‘ู‰ ู„ูŽูˆู’ ุฏูŽุฎูŽู„ููˆู’ุง ูููŠ ุญูุฌู’ุฑู ุถูŽุจูู‘ ู„ุงูŽุชูŽู‘ุจูŽุนู’ุชูู…ููˆู‡ูู…ู’ ุ› ู‚ูู„ู’ู†ูŽุง: ูŠูŽุงุฑูŽุณููˆู„ูŽ ุงู„ู„ู‡ (ุต) ุงู„ูŠูŽู‡ููˆุฏู ูˆูŽุงู„ู†ูŽู‘ุตูŽุงุฑูŽู‰ุŸ ู‚ูŽุงู„ูŽ: ููŽู…ูŽู†ู’ุŸ
(ุฑูˆุงู‡ ู…ุณู„ู…)
1-Pengertian Hadis

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Dari Abu Said al-Khudri RH katanya: Nabi Muhammad SAW bersabda: Kamu semua akan mengikut jejak langkah umat-umat sebelum kamu sejengkal demi sejengkal sehasta demi sehasta sehingga kalau mereka masuk ke lubang biawak sekali kamu tetap akan mengikut mereka. Kami bertanya adakah mereka itu Yahudi dan Nasrani? Sabda Nabi SAW: Siapa lagi kalau bukan mereka?(Riwayat Muslim no: 2669)

Hadis ini meramalkan apa yang akan berlaku kepada umat Islam di akhir zaman. Mereka akan mengikut jejak langkah Yahudi dan Nasrani sedikit demi sedikit sehingga ke lubang biawak pun mereka akan mengikut kedua-dua golongan ini โ€ฆ
Menurut Imam Nawawi (ุดุจุฑุง ูˆุฐุฑุงุนุง) dan (ุญุฌุฑ ุถุจ) merupakan tamsil atau perumpamaan (analogy) menunjukkan permuafakatan yang amat rapat dengan idea-idea, cara-cara atau pemikiran mereka [Syarh Sahih Muslim li Al-Nawawi (166/16)].

BACA:  Hidung Tu Anggota Wajib Sujud Ke? Sah Atau Tidak Jika Tidak Terkena Sewaktu Sujud

Ertinya mereka bersetuju dengan maksiat dan perselisihan tetapi bukan bersetuju dengan kekufuran Yahudi dan Nasrani. Menurut Imam Nawawi lagi hadis merupakan mukjizat Nabi SAW kerana apa yang dikhabarkan oleh Baginda SAW semuanya menjadi kenyataan sekarang.โ€ฆ โ€ฆ

Sekiranya kita perhatikan apa yang berlaku di kalangan umat Islam dewasa ini, kita akan dapati memang telah berlaku satu trend di mana umat Islam berlumba-lumba ikut golongan ini,.sehingga tak peduli perkara itu masuk akal ke tidak, asalkan kata mereka โ€œikut trendโ€. Berhati-hati kalian, hati kita semakin hari semakin rosak.

Sumber

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini:ย www.islamituindah.info/hantar-artikel