≡ Menu

Kanak-Kanak Perempuan 7 Tahun Ditemui Mati Dirogol & Dibuang Dalam Tong Sampah, Kejamnya!


Kejamnya kematian sadis yang menimpa kanak-kanak perempuan berumur 7 tahun yang berlaku di Kasur, Pakistan baru-baru ini. Misteri kehilangan kanak-kanak tersebut terungkai selepas mayatnya ditemui dalam timbunan sampah Selasa lalu.

Hilang Selepas Pergi Mengaji

Mangsa, dikenali sebagai Zainab Ansari hilang ketika dalam perjalanan mengaji al-Quran pada Khamis lepas. Mayatnya ditemui dua kilometer daripada rumahnya. Zainab dilaporkan tinggal dirumah ibu saudaranya, sementara ibu dan ayah Zainab menunaikan umrah di Arab Saudi.

Menurut laporan polis, hasil laporan awal bedah siasat menyatakan, Zainab telah dirogol berulang kali dan mayatnya ditemui hanya selepas 4 atau lima hari selepas kejadian.Paling menyedihkan apabila terdapat tanda-tanda mangsa dirogol, dicekik hingga mati sebelum jasadnya yang tidak lagi bernyawa dihumban dalam timbunan sampah.

Ini bukan pertama kerakusan sedemikian dilaporkan berlaku di Pakistan dalam tempoh terdekat. Pihak polis Kasur mengesahkan 12 kes pembunuhan hampir sama direkodkan dalam tempoh dua tahun.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Lima daripadanya disyaki dilakukan suspek yang sama yang masih gagal ditahan sehingga kini. Sampel DNA juga telah diambil daripada 90 orang suspek.

BACA:  Hukum Dan Tatacara Mencukur Bulu Kemaluan Menurut Islam. Jangan Hentam Kromo

Solidariti untuk Zainab

Kematian Zainab mencetuskan bantahan penduduk setempat pada hari pengebumiannya. Mereka kecewa dengan pihak berkuasa yang didakwa gagal menangani kes sebegini.

Rusuhan turut melibatkan kehilangan nyawa dengan dua penunjuk perasaan ditembak mati polis di luar ibu pejabat polis Kasur yang terletak hanya 20 kilometer dari Lahore.

Dalam kes melibatkan Zainab, keluarga kanak-kanak malang itu menyalahkan pihak polis yang lambat bertindak selepas laporan kehilangannya dibuat.

Rakaman CCTV

Rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang menunjukkan pergerakan terakhir Zainab berjaya diperoleh hasil usaha sanak saudara mangsa dan bukannya pihak polis.

Rakaman yang menunjukkan seorang lelaki memimpin tangan Zainab itu disebarkan di media sosial.Tidak hanya di Pakistan, kematian Zainab turut mendapat simpati masyarakat dunia.


Menerusi #JusticeforZainab netizen menuntut penahanan segera penjenayah itu. Ia turut mendapat perhatian beberapa personaliti Pakistan termasuk bekas pemain kritket terkenal yang kini bergerak aktif sebagai ahli politik Imran Khan.


Semoga berbahagia di syurga wahai anak. Diharap perogol dan pembunuh ini mendapat pembalasan dan hukuman yang setimpal.

BACA:  Masya'Allah!! "Don't Say No to Children" Agenda Yahudi yang Tidak Kita Sedari!

#JusticeForZainab

Sumber: Astro Awani, Washington Post, Mingguan Wanita

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel