≡ Menu

“Kami akan meneruskan usaha ini!” Perdana Menteri Israel Menggesa SELURUH EROPAH Menamatkan bantuan kepada Palestin!!


Perdana Menteri Israel Benjamin Netanyahu telah memuji keputusan Denmark baru-baru ini untuk membatalkan pembiayaan kepada beberapa NGO Palestin, lapor Walla Israel semalam. Netanyahu menyeru semua negara Eropah untuk mengikuti langkah yang sama.

 

“Saya menyeru semua kerajaan Eropah untuk menamatkan sokongan mereka terhadap organisasi yang menyokong keganasan dan pemulauan Israel.” Dia menegaskan: “Denmark telah memutuskan untuk mengambil langkah ini, tetapi bukan yang pertama atau yang terakhir.” “Kami akan meneruskan usaha ini,” katanya.

 

Pada hari Jumaat, menteri luar negeri Denmark, Anders Samuelsen, mengumumkan bahawa ia akan melaksanakan proses penyelidikan yang lebih “ketat” untuk pemindahan dana kepada NGO Palestin. Langkah itu berlaku selepas Denmark melancarkan semakan amalannya pada Mei berikutan pertemuan di mana Netanyahu menggesa Samuelsen untuk membatalkan dana Denmark untuk NGO Palestin, yang mendakwa beliau terlibat dalam “penghasutan anti-Israel dan mempromosikan boikot negara Yahudi.”

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Netanyahu memberikan Samuelsen senarai organisasi yang menerima dana Denmark yang dikatakan Israel dikaitkan dengan kempen Boycott, Divestment, dan Sanksi (BDS) anti-Israel. Kenyataan Netanyahu datang semasa mesyuarat Kabinet mingguannya semalam yang mengatakan bahawa “Mahmoud Abbas [Presiden Palestin] tidak menunjukkan minat dalam mencari penyelesaian kepada konflik Israel-Palestin.” Presiden Abbas sebelumnya mengumumkan bahawa dia tidak akan menerima apa-apa perdamaian rancangan yang “dikemukakan oleh Amerika Syarikat.”

Pemimpin Israel berkata dalam mesyuarat Kabinet bahawa pentadbiran AS percaya bahawa konflik Israel-Palestin bukan masalah utama di rantau Timur Tengah. “Punca konflik di Timur Tengah tidak terletak di Israel, tetapi di Iran dan pengikut radikal Islam serta keganasan yang dicetuskan,” kata Netanyahu.

 

sumber: middle east monitor

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

BACA:  Manfaat Kulit Kayu Manis Untuk Kesihatan! Ingatkan Guna Untuk Masakan Je

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel