≡ Menu

Cara Menghilangkan Selulit Pada Lengan, Perut dan Kaki!


Apa Dia Selulit? Selulit sebenarnya adalah lemak pada kulit yang bercantum dengan collagen. Gabungan collagen itulah yang memberikan selulit rupa seperticottage cheese yang Nisa tidak ingini. Selalunya selulit bentuk pada peha, punggung and sometimes pada tangan, betis dan torso atas.

Masalah selulit adalah genetically driven (85% daripada kebanyakan wanita mempunyai selulit) dan jarang terdapat pada kaum Adam kerana sel lemak pada kulit lelaki adalah yang lebih jauh daripada lapisan atas kulit. Oleh kerana ia berpunca daripada keturunan, ia juga terdapat pada wanita yang sebenarnya kurus dan mengamalkan gaya hidup yang sihat.

BACA:  Makanan Yang Perlu Dielakkan Jika Anak Menghidap Asma.

Cara Untuk Mengurangkan Selulit?
Malangnya, disebabkan oleh ciri-ciri selulit, it is almost impossible untuk menghilangkan selulit. Apa yang Nisa bole lakukan adalah mengurangkan lemak! Kurangkan lemak boleh mengurangkan kesan selulit. Ia tidak hilang 100% tetapi tidak begitu obvious.Untuk keterangan yang lebih lanjut, biar saya list down pelbagai kaedah untuk treat selulit (kurangkan lemak):

  • Liposuction: Ia adalah treatment untuk buang lemak bawah kulit. Ia mahal dan hanya memberi kesan untuk sementara waktu. Liposuction surgery mempunyai beberapa risiko. Selain itu liposuction tidak mengubah struktur kulit anda. Jadi selulit akan reoccur over time.
  • Selain itu, terdapat juga remedies berikut:
    • Mesin Endermologie: ini banyak digunakan oleh beauty centers dan spa. Ia mengunakan roller dan suction tool pada bahagian badan yang mempunyai selulit. Again, its only a short term remedy.
    • Pil Pembentung (Blocker) Collagen. Theory: Less collagen maka kurang selulit?
    • Krim-krim dan lain lain.
  • Urut Untuk buang selulit? Urutan semata-mata tidak dapat hilangkan kesan selulit. Kalaulah urutan tu dapat longgarkan lemak pun, lemak anda tetap tak ke mana-mana.
  • Gaya Hidup Sihat! Ini mungkin cara yang paling berkesan untuk mengurangkan lemak dan kesan selulit.
BACA:  Isu Baitulmaqdis: Lebih 600 rakyat Palestin ditahan sejak pengumuman Trump

sumber: kevinzahari

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel