≡ Menu

Betul ke Coke Zero Tidak Membahayakan Kesihatan Anda? Baca Dulu


Walaupun popularitinya, dan meskipun popularinya mengubahnya menjadi ruji menu setiap hari, terutamanya untuk pertubuhan makanan segera, minuman kok manis gula yang dipopularkan oleh Coca-Cola masih tidak sihat. Itu bukan untuk mengatakan bahawa ia adalah buruk, bagaimanapun, minuman beralkohol berlebihan ini boleh menjejaskan gula darah kita lebih kerap daripada yang kita fikirkan, dan yang terbaik untuk dimakan secara sederhana.

Dengan itu dikatakan, syarikat itu memahami jenis sentimen ini, dan oleh itu mereka keluar dengan versi coke biasa yang dikatakan sihat: Coke Zero.

BACA:  Senangilah Hati Ibu, Keberkatan Pasti Menyusuli Anda

Baru-baru ini dijenamakan semula sebagai Coca-Cola Zero Sugar, varian ini menjanjikan rasa Coca-Cola yang sama tetapi tanpa semua gula dan kalori yang datang dengannya. Tetapi adakah ia sihat? Mari kita ketahui.

Zero Apa?

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Sebenarnya namanya, Coke Zero tidak mengandungi gula atau kalori. Walau bagaimanapun, ia juga tidak mempunyai nilai pemakanan. Selain itu, untuk memberikan rasa, pemanis tiruan digunakan, yang pada masa ini, agak kontroversial dan juga boleh menjejaskan kesihatan kita.

Namun, untuk keberkesanannya dalam penurunan berat badan, kajian semasa masih bercanggah dengan beberapa kehilangan berat badan manakala beberapa menyatakan bahawa ia adalah neutral. Perkara yang sama boleh dikatakan untuk risiko diabetes, dan penyelidikan lebih diperlukan.

Dengan itu dikatakan, minuman buatan manis seperti Coke Zero mempunyai potensi penurunan yang lain. Ini termasuk:

Barisan bawah adalah, sementara Coke Zero hidup sehingga namanya tidak mempunyai kalori atau gula, kesan jangka panjangnya pada tubuh kita masih tidak jelas, dan lebih baik untuk mempertimbangkan minuman sihat, seperti teh atau air.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel