≡ Menu

Bahaya Tidur Lewat Dan Tidak Cukup. Lelaki Ini Terima Padahnya.


Seorang lelaki dari Nanjing, China yang berusia 50 tahun, Xu mengalami muntah-muntah dan tidak sedarkan diri ekoran sering tidur lewat setiap malam. Dia dikatakan terlalu sibuk membuat kerja sehingga waktu tidurnya terganggu.

Dia kemudianya dibawa ke hospital dak doktor mengesahkan bahawa saluran penghadamanya telah kehilangan banyak darah- iaitu hampir separuh daripada keseluruhan darah dalam badan. Menurut diagnosis yang dilakukan, saluran pencernaan Xu mengalami pendarahan dan darah pula berkurangan menyebab berlakunya hipoksia dan iskemia sehingga kehilangan separuh daripada jumlah keseluruhan darah di dalam tubuhnya.

BACA:  Masya'Allah, 15 Dosa Yang Terletak Di Kepala Wanita! Nauzubillahiminzalik

Menurut laporan yang diterima, Xu merupakan pekerja yang sangat komited dan sering memberikan keutamaan kepada kerja-kerjanya. Dia difahamkan bekerja lebih masa kerana rasa tanggungjawab dan mahu menyelesaikan kerja mengikut masa.

Selepas bekerja lebih 10 hari pada lewat malam, dia kemudianya koma dan terdapat buih pada bahagian mulutnya. Berdasarkan rekod lalu, Xu penah menjalani pembedahan pada ususnya.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Doktor membuat kesimpulan bahawa Xu sakit adalah disebabkan kerja keras tanpa rehat sehingga mengakibatkan kecederaan pada saluran pencernaanya yang membuatkan ia semakin teruk dan memusnahkan pembuluh darah sekaligus menyebabkan badanya kehilangan banyak darah.

Namun, dengan bantuan doktor dan kakitangan hospital, Xu bernasib baik. Darahnya ditambah sebanyak 6 paket dan doktor terus melakukan pembedahan untuk menyelamatkan nyawanya.

“Tiada satu hari pun di mana saya tidur sebelum jam 12 tengah malam, dan ia berlaku melebihi 10 hari. Saya berasa tidak selesa dan berpeluh,” jelas Xu.

Doktor menasihati Xu untuk menjaga kesihatan dengan baik selain mendapatkn tidur dengan cukup apatah lagi sistem pencernaan tidak begitu baik. Jika tidak, badan akan mengalami simptom seperti sakit kepala dan degupan jantung tidak teratur.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel