≡ Menu

Bahaya Benjolan Kecil Di Belakang Leher! Sila Periksa Tubuh Anda


Seperti frasa yang kita selalu dengar, kanser adalah pembunuh “senyap” yang paling berbahaya jika hendak dibandingkan dengan penyakit-penyakit lain. Lebih mengerikan apabila ramai penghoidap kanser atau barah cuma akan menyedari kehadiran penyakit itu setelah ia menjadi serius apabila tahap kanser sudha mencapai peringkat ketiga dan keempat.

Walau bagaimanapun, tahukah kamu ada satu perubahan pada tubuh yang bisa menandakan kemunculan kanser? Jom Wanista jelaskan lebih terperinci.

#1 Periksa Jikalau Bongol Adalah Sejenis Kanser
Bingol yang muncul pada bahagian sekitar belakang leher sering dikaitkan dengan kanser.

BACA:  Hukum Delivery Barang Yang Tidak Halal. Ini Hukum Jika Rider Food Panda Dan Grab Food Deliver Barang Haram

Meski ia tidak menyakitkan, kamu perlu peka dan lekas buat pemeriksaan kerana simpton lain bagi kanser jenis nasopharyngealini adalah seperti hidung berdarah, sakit kepala terlampau, kebas-kebas, kesukaran mendengar, pandangan kabur dan banyak lagi.

Bonggol Belakang telinga pula sering dikaitkan dengan beberapa jenis serangan kanser seperti kanser kulit. Khabarnya, bonggol ini boleh membesar dan juga tidak menyakitkan. Sebab itu pentinng kalau ada bonggol yanng muncul di kawasan belakang telinga, cepat berjumpa doktor okay?!

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

#2 Kerosakan Sistem Limfa
Apabila sistem limfa dalam tubuh seseorang terjejas, saluran tersebut akan membengkak dan membesar. Ia kemudian dikhuatiri akan dipenuhi bakteria dan segala toksin yang terperangkap dalam tubuh seterusnya menyebabkan kanser.

BACA:  Selalu Nampak Orang Sapu Dahi Dan Muka Sesudah Solat. Tapi Apa Hukumnya? Baca Selanjutnya

#3 Berpunca Dari Sel Darah Putih
Untuk pengetahuan semua lagi, mana-mana bonggol yang ada di bahagian bawah lengan, belakang leher dan sekitar celah kangkang pula boleh menjadi risiko kepada kanser yang disebabkan sel darah putih -ada hubung kait dengan limfa.

Hati-hati dan sentiasa peka dengan perubahan pada diri okay?

Selamat beramal!

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel