≡ Menu

Amalkan Doa Ini Agar Perniagaan Kita Bertambah Maju Dan Berkat


 Perdagangan menjadi salah satu cara untuk mendapatkan rezeki. Malah disebutkan jika sembilan daripada sepuluh pintu rizki ada pada membeli dan menjual kegiatan. Ramai orang melakukan tugas ini. Harapannya, manfaat aktiviti perdagangan dapat memenuhi keperluan harian.

Setiap peniaga akan mahu peniaga terbaiknya diserang oleh pembeli. Dengan cara itu, manfaat yang diperoleh akan lebih besar lagi. Walau bagaimanapun, tidak semua peniaga beruntung bahawa barangan mereka boleh dijual dengan baik dan habis sehingga hujung hari.

Kadang-kadang, ia hilang kerana pembeli tenang. Dalam keadaan ini, peniaga digalakkan menyerahkan semuanya kepada Ilahi. Membaca doa-doa di bawah boleh membantu untuk menjaga jualan anda. Apa doanya seperti? Berikut adalah kajian semula.

BACA:  Tangguh Menunaikan Nazar Kerana Uzur. Apakah Hukumnya? Ini Jawapannya

Islam sangat akrab dengan aktiviti perdagangan. Yang Mulia Nabi SAW adalah seorang peniaga yang dapat dipercaya dalam sejarah. Bersama pamannya, dia mengembara ke seluruh negara untuk berdagang.

Tidak hairanlah, jika hari ini begitu banyak umat Islam yang membuang rezeki melalui aktiviti perdagangan. Tetapi tidak semua daripada mereka adalah produk jualan bertuah yang dijual di pasaran. Kadang-kadang pembeli kesepian sering tidak merasakan kerugian.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

Sekiranya anda mengalami ini, sila baca dan semak semula. Anda mungkin lupa untuk melibatkan Tuhan apabila anda memulakan aktiviti ini. Ya, berdoa untuk menjadi salah satu usaha Allah Yang Maha Kuasa untuk menjalankan barang-barang anda.

Berikut ini doa gar dagangan laris yang di lansir dari Kitab Doa Mustajab Terlengkap karya Ustaz H Amrin Ali Al Kasyaf. Bacaannya adalah seperti berikut.

Allahumma innii as aluka an tarzuqanii rizqan halaalan waasi’an thayyiban min ghairi ta’bin wa laa masyaqqatin wa laa dhairin wa laa nashabin innaka ‘alaa kulli syaiin qadiir. “

Maksudnya:

BACA:  Doa Nabi Untuk Anas Bin Malik Sehingga Menjadi Kaya Raya

“Ya Allah, sesungguhnya aku memohon kepada-Mu agar melimpahkan rezeki kepadaku berupa rezeki yang halal, luas, dan tanpa susah payah, tanpa memberatkan, tanpa membahayakan, dan tanpa rasa lelah dalam memperolehnya. Sesungguhnya Engkau berkuasa atas segala sesuatu.”

Mudah bukan? Mudah-mudahan maklumat ini akan memberi manfaat kepada semua pembaca. Begitu juga, artikel mengenai Doa untuk Perdagangan yang Lebih Baik. Semoga pedagang dapat mengamalkan doa ini. Terima kasih kerana membaca.

Sumber

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel