≡ Menu

7 Kegunaan Surah Al Kausar! Surah Pendek, Tapi Khasiatnya Sungguh Dahsyat


Surah Al-Kautsar adalah surah yang paling pendek yang diturunkan oleh Allah SWT. Ia hanya mengandungi tiga ayat sahaja. Al-Kautsar bermaksud sebatang sungai yang mengalir di syurga.

Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata yang indah dan cantik. Warnanya lebih putih daripada susu,rasanya lebih manis daripada madu dan baunya lebih wangi daripada kasturi.

Kelebihan Surah Al Kautsar
Indahnya gambar ini namun lebih indah lagi di syurga yang tidak boleh kita bayangkan dengan akal kita
Surah ini diturunkan ketika baginda Nabi Muhammad SAW sedang bersedih atas kewafatan dua orang yang sangat dikasihinya iaitu anak lelaki Ibrahim dan bapa saudara Abu Talib. Surah ini disifatkan sebagai penghibur hati Nabi Muhammad SAW.

KELEBIHAN MENGAMALKAN SURAH AL-KAUSAR
Pelbagai khasiat dan penawar terkandung di dalam surah ini yang mana boleh kita amalkan. Bagaimana nak diamalkan? Teruskan membaca.

BACA:  Bahaya Marathon Dengan Stroller: Si Manja Mungkin Terdedah Kepada...

Surah Al-Kautsar

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

1. Baca surah ini sebanyak 71 kali jika anda merasakan diri anda teraniaya, INSYAALLAH akan beri pertolongan oleh Allah kepada yang dizalimi atas kehendakNya.

2. Ketika ketiadaan air dan anda di dalam, bacalah dan gosokkan di leher. INSYAALLAH akan hilang atau kurang rasa dahaga atas kehendakNya.

3. Jika mata anda terasa sakit, gatal, bengkak atau berair bacalah sebanyak 10 kali pada air mawar. Sapukan pada mata, INSYAALLAH akan diberi kesembuhan atas kehendakNya.

4. Baca sebanyak 10 kali jika rumah anda dipercayai terkena sihir. Mudah-mudahan Allah beri petunjuk di mana terletaknya sihir tersebut.

5. Baca Surah Al-Kautsar ini sebanyak 1000 kali, INSYAALLAH akan bertambah rezeki daripada Allah jika ia berkehendakkannya.

6. Rajinkan diri anda membaca surah ini, INSYAALLAH hati akan menjadi lembut dan khusyuk ketika anda menunaikan solat.

BACA:  Hukum Membuat Aduan Kepada Grab Tanpa Sebab Yang Munasabah!

7. Ketika hujan turun bacalah surah ini dan berdoa kepada Allah. Mudah-mudahan Allah kabulkan permintaan kita.

Ingat! Segalanya dengan izin Allah SWT.

Kelebihan mengamalkan Surah Al Kautsar

Anda boleh membacanya bila-bila masa sahaja
Sesuatu yang baik akan datang jua jika kita istiqomah mengamalkannya. Jadi amalkanlah membaca surah ini atau surah-surah yang lain. Mana tahu apa yang anda inginkan dalam hidup akan tercapai.

Anda juga harus ingat bahawa bukan sesuatu ayat atau zikir yang dapat memberikan segalanya, tetapi ia berlaku dengan kehendak Allah SWT atas usaha dan doa anda.

Jangan kita mengiktikadkan sesuatu itu sebagai berkuasa padahal segala kekuasaan adalah milik Allah SWT.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel