≡ Menu

5 Tips Mudah Dan Sangat Penting Untuk Menjaga Keremajaan Kulit!


Berikut Adalah Tips Yang Mudah Tetapi Sangat Penting Untuk Menjaga Kecantikan Kulit

#1 Tidur Cukup

Selain dari baka yang sudah sememangnya cantik, aktres muda ini mengamalkan tidur yang cukup selama 7 hingga 8 jam setiap malam, hal ini membolehkan sel-sel kulit dapat diperbaharui dan diperbaiki sebaik mungkin.

#2 Makanan Tambahan

Pastikan anda mengambil multivatamin yang penting untuk kulit. Bagi yang tidak tahu, lapisan atas dan bawah kulit memerlukan vitamin A untuk mencegah kerosakan akibat matahari. Ia juga menyembuhkan kulit. Vitamin C pula penting untuk kolagen, ia juga antioksidan yang kuat dan melindungi seseorang daripada radikal bebas.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

#3 Minum Air

Minum sekurang-kurangnya 8 gelas air setiap hari yang membantu membuang toksin dalam badan serta untuk kekal hidrasi. Fakta diketahui bahawa dengan meningkatkan pengambilan air, kulit akan terlihat lebih berseri dan bercahaya.

#4 Rutin Penjagaan Wajah Malam Hari

Profession sebagai wanita bekerjaya menyebabkan kita  tidak lekang daripada mekap. Tapi  sebaik mungkin akan mencuci mekap pada waktu malam sebelum tidur. Gunakan tisu semulajadi untuk menanggalkan mekap sebaik mungkin. Sejurus itu dia melakukan rutin kecantikan yang ringkas (cleansing, toning, moisturiser) dan membiarkan kulitnya bernafas.

BACA:  Kerajaan Tetap Kenakan GST Untuk Umrah

#5 Remedi Tradisional

Setiap daripada kita mempunyai satu petua tradisional yang berkesan untuk penjagaan muka, begitu juga kita. Gunakan kelebihan pada ais untuk menghilangkan muka yang bengkak, ia juga dikatakan dapat mengetatkan kembali pori-pori wajah dan dalam masa yang sama menghilangkan sembab mata selepas bangun tidur

Kambing Aqiqah Murah Indonesia
Loading...

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel