≡ Menu

Teknik mudah nak kesan produk sampah.


Penat ah nak jawab soalan “yoi produk ni kilo tak, yoi produk ni slamat tak, yoi bla bla bla tak, yoi single tak, eh.”

Sini aku ajar teknik mudah nak kesan produk sampah.
1) kau pergi kedai jamu dalam mall tu. Tak pon memana toko jamu. Segala skincare dalam kotak, ada satu set, bekas kecik2, warna warni di aidilfitri, itu la produk sampah.

2) kau cari founder dia. Tgok latar blakang. Kalau takde background medic atau chemist, spm blom habis, atau pesen blajar tak tinggi mana, pendek kata bodoh la senang citer, maknanya produk dia produk sampah.

3)kau tgok ada jual kat drugstores tak. Kalau takde, sampah!
4)bnda ni paling senang detect. Tgok kotak, ada alamat kilang tak, ada ingredients tak. Kalau takde, sampah!

BACA:  Al-Quran Menjawab Persoalan Orang Barat!! Semoga Mereka Diberi Hidayah

5)ada kkm tak bermakna selamat. Aku dh pernah citer pasal kkm sebelum ni. Apatah lagi yg takde kkm. Lagi la sampah!
6)tengok testimoni. Kalau edit sampai hilang hidung, sampah!

7)bau. Bau wangi mcm letak perfume. Sebab nak hilangkam bau mercury.
8 )tekstur. Melekit dan berkilat. Ada mercury. Bila dibiarkan lama2, bekas krim akan jadi hitam.

9)sekiranya korang pakai dan muka barai, sampah! Takde istilah healing crisis. Ada yg cakap “aku pakai elok je”. Yang ni aku nak terang sikit. Ada 3 cara mercury / hydroquinon / tretinoin baraikan kesihatan kau. Pertama, kesan segera. Kalau pakai terus barai. Kedua, lepas berhenti baru barai. Ketiga, muka glowing, cantik, berkilat. Tapi buah pinggang rosak slow2.

Ada mangkuk hayun tanya “pakai kat muka tetiba rosak buah pinggang? Takde kena mengena!” Haa ini kalau aku kabor kau bengap mmg menggelupur. Mercury meresap dari kulit smpai ke dalam saluran darah, darah dibawak ke buah pinggang utk tapis. Takdenya muka kau pakai penapis teh untuk tapis darah. Tu pasal effect buah pinggang. Dah rasa educated sikit lepas baca ni kau boleh slow2 hantuk kepala kat dinding.

BACA:  "TERIMA KASIH KERANA MASIH BERSAMA PALESTIN". Rakyat Palestin Rai Keputusan PBB menafikan Trump berkaitan Status Baitulmaqdis

10) overclaim. Pakai 2 minit dah putih. Pakai seminggu dh naik urat hijau, bla bla bla. Sama mcm supplement dan jamu. Kalau nampak overclaim boleh sembuhkan kanser ke boleh rawat buah pinggang ke boleh rawat penyakit apa ke, sampah! Ingat, supplement bukan ubat!

I’ve done my part. The choice is yours!

Sumber : Khairul Yoi

Minat menulis artikel? Inilah peluang untuk anda. Hantar artikel anda di sini: www.islamituindah.info/hantar-artikel


error: Content is protected !!